Loading ...
close
logo

برند‌بوک چیست و چه کاربردی دارد؟

برند‌بوک چیست و چه کاربردی دارد؟

 

حتما در مورد برند بوک (brand book ) چیزهایی شنیده‌اید، اما نمی‌دانید برای ساخت برندبوک خود باید از کجا شروع کنید؟ و یا هنوز مطمئن نیستید که می‌خواهید یکی از آن‌ها را داشته‌باشید یا نه و آیا داشتن آن واقعا ارزش مجموعه شما را بالاتر می‌برد؟ در این نوشتار تمام عناصر اصلی مرتبط با داشتن یک برند موفق و چگونگی طراحی و ساخت برند بوک را پوشش خواهیم داد.

 


 
برندبوک چیست؟

 

به زبان ساده، برند بوک (brand book) یا (راهنمای برند) شامل رئوس مطالب حاوی رسالت، تصویر و ارزش‌های اصلی برند و بیش از هرچیز دیگری هویت برند شما است. برندبوک نقشه‌ی ساختی چندلایه است که از مسائل کلی‌ مانند هدف برند تا جزئیات ظریف‌تر مثل ویژگی‌های مربوط به پالت رنگ و فونت را در بر دارد. با ترکیب تمام این عناصر، راهنمای برند جامعی خواهیم داشت که چشم‌انداز شفافی از شرکت و محصولات آن در اختیار کارمندان و مشتریان قرار می‌دهد.  تمام برندهای بزرگ مثل اپل، گوگل، کوکاکولا و حتی برندهای کوچک‌تر برندبوک دارند.

 

 

برندبوک چیست؟


 

با یک حساب سرانگشتی یک برندبوک موفق شامل موارد زیر است:

 اسم برند
 خلاصه‌ای از تاریخ برند، مشخصه و هدف آن
 لوگو برند و متغیرهای آن
 آیکن‌ها
 طرح رنگ
 فونت، سایز و استایل
 تصاویری که بازتاب برند و نمونه‌ای از تصاویر قابل استفاده در استراتژی بازاریابی برند هستند.
 زبان برند و سبک ارتباطی آن( مثلا رسمی یا غیررسمی، خوشایند احساسات مخاطب و یا سرد و بافاصله)

 

 

 آیا برند شما به برندبوک نیاز دارد؟

 

یقینا! فرقی نمی‌کند شرکت شما چقدر بزرگ یا کوچک است. برند بوک به شما کمک می‌کند تا همه‌چیز را به شکل سازمان‌یافته در اختیار همکاران و تصویری کامل از برند را در اختیار مشتری قرار دهید. برند بوک اطلاعات شفافی از فونت، رنگ و لوگو در اختیار طراحان قرار می‌دهد؛ چه طراحانی که تازه جذب شرکت شده‌اند و چه آن‌هایی که چند سال سابقه‌ی همکاری دارند. آن‌ها می‌توانند در هنگام طراحی وبسایت و یا افزودن عناصر دیگری به آن از این اطلاعات استفاده کنند. علاوه بر این برند بوک به تیم بازاریابی کمک می‌کند داستان برند را درک کند و بفهمد باید از چه زبانی، چه زمانی و چگونه استفاده کند. در آخر، تصویری دقیق و منسجم از برند ایجاد می‌کند که با مشتری ارتباط برقرار کرده و به او یادآوری می‌کند که موجودی زنده، پویا، درحال توسعه و دارای شخصیت و صدای منحصر به فرد خود است.

 


 چگونه برندبوک خود را بسازید

 

راهنمای برند را می‌توان به دو بخش اصلی تقسیم کرد: استایل و طرح جزئیات فنی که می‌توان از آن با عنوان زبان بصری و متنی هم نام برد.

 

 


 برند خود را طراحی کنید

 

در طراحی، شیوه‌ی ارتباط بصری برند با مخاطبین در نظر گرفته می‌شود. در امور بصری هرکاری می‌کنید فقط دقت داشته‌باشید که مخاطب خود را از یاد نبرید در هر مرحله و هر جنبه از فرآیند طراحی این مطلب را به خاطر بسپارید: از انتخاب رنگ گرفته تا فونت‌ها و تصاویری که خوشایند مخاطب خواهد بود.

 

 

 طرح رنگ

پالت رنگی شما رنگ‌ها و سایه رنگ‌هایی است که شرکت برای شکل دادن به تمام ویژگی‌های بصری برند استفاده خواهد کرد. این پالت رنگ تمام شاخه‌های طراحی برند مثل لوگو، آیکن‌ها و تمام عناصر بصری بازاریابی و طبیعتا وب‌سایت شرکت را پوشش خواهد داد.
حداکثر 5 رنگ انتخاب کنید، اما 3 رنگ ایده آل است.

این سه رنگ شامل رنگ‌ پایه، یک رنگ تاکید کننده و  یک رنگ خنثی است. رنگ اصلی(پایه) رنگ غالب برند شما خواهد بود. رنگ تاکید کننده( یا رنگ مکمل) در کنار رنگ اصلی استفاده می‌شود تا جذابیت بصری مضاعفی ایجاد کند و از رنگ خنثی در پس‌زمینه استفاده خواهد شد.



 لوگو

لوگو یک نشانه‌ی گرافیکی کوچک از برند شماست، تصویری آشنا که در ذهن عموم حک خواهد شد و آگاهانه یا ناخودآگاه شرکت و محصولات شما را به خاطر می‌آورد. واحد ساخت لوگو باید نحوه و محل استفاده‌ی لوگو و جزئیات مربوط به رنگ و اندازه مورد نیاز را توضیح دهد.
 

 

 


هنگام طراحی لوگو مانند رنگ، همه چیز را ساده و مختصر نگه‌دارید: دقت کنید لوگو بازتاب برند شما باشد و شلوغ و گیج‌کننده نباشد.

 

 
 انتخاب فونت

هر فونت مثل رنگ تاثیر منحصر به فرد خود را روی مخاطب می‌گذارد. از میان تایپ‌فیس‌های فراوانی که وجود دارد چیزی را پیدا کنید که بازتاب برند شما باشد. این بخش برند ‌بوک باید حاوی تمام نکات در مورد فونت‌هایی باشد که می‌خواهید در برند خود از آن استفاده کنید و همین طور مکان و چگونگی استفاده از هر فونت(مثلا، در پوسترها، در وبسایت، و کمپین‌های تبلیغاتی) باید مشخص باشد. شما باید حداقل دو فونت انتخاب کنید: تایپ‌فیس اول برای متن و تایپ‌فیس دوم برای سرتیترها. همانند سایر بخش‌ها این بخش می‌تواند بنا به نیاز شما پیچیده و پر از جزئیات یا ساده و مختصر باشد.

 


 آیکن‌ها

این نمادهای کوچک در سراسر صفحات وب شما پراکنده‌اند؛ چیز کوچکی که ممکن است از آن چشم‌پوشی کنید. در حالیکه بسیار مهم هستند پس دقت کنید به درستی انجامش دهید.

کل آیکونوگرافی و همین‌طور زمان، مکان و چگونگی کاربرد هر آیکن را در راهنمای برند خود وارد کنید. آیکن‌هایی که در اپلیکشن‌های مربوط با برند استفاده می‌شود را فراموش نکنید.
 

 


 تصاویر

صفحه یا صفحاتی را به تصاویری اختصاص دهید که بازتاب پیام، اصول و محصولات شرکت هستند. این تصاویر باید تصاویری باشند که می‌خواهید آن‌‌ها را در طراحی برند و بازاریابی ببینید. شاید بخواهید روی عکس‌های سیاه‌و‌سفید تمرکز کنید و یا به دنبال تصاویری باشید که بازتاب مخاطب هدف شما باشد. اگر محصول شما چنین امکانی ایجاد می‌کند تصاویری از واکنش مثبت مردم به محصول را هم اضافه کنید.


 تعامل برند

راهنمای برند باید بصورت دقیق حاوی شخصیت، رسالت و رویکرد برند باشد تا کارکنان بتوانند آن را بازتولید کنند. یک برند موفق ارتباط معناداری با مصرف‌کننده برقرار می‌کند.

 



 داستان برند

هر برند داستانی دارد و هر شرکتی کار خود را از یک ایده آغاز کرده کرده‌است. می‌توانید این بخش را کوتاه و دلنشین نگه‌دارید. اما هرچه بیشتر به جزئیات بپردازید مشتریان امکان ارتباط بهتری با برند پیدا می‌کنند.

مثل آشنایی با یک فرد جدید است: همه در اولین ملاقات غریبه و ناآشنا هستند اما وقتی کمی با گذشته‌ی آن‌ها آشنا می‌شوید و به نوعی با آن ارتباط برقرار می‌کنید به احتمال زیاد احساس نزدیکی خواهید کرد. همین اصل در مورد برند شما هم صدق می‌کند. برند شما هم به نوعی موجود زنده است و نفس می‌کشد. ایده‌هایی در خود دارد که باید آزادانه و مطابق با ویژگی‌هایی که دارد بیان شود تا امکان پیوند با دنیای اطراف را پیدا کند.

 


 ارزش‌ها و مشخصه‌ی برند شما


ارزش های شرکت شما از داستان شما مشخص می شود. فلسفــه ی وجودی شرکت شما چیـست؟
 


 زبان و صدای برند

نوع زبان مورد استفاده‌ی شرکت خود را مشخص کنید و در متن برند بوک به آن وفادار بمانید. خواه یک موسسه‌ی علمی جدی باشید مثل دانشگاه ییل و چه بنیادی خیرخواهانه که هدف اصلی آن ایجاد ارتباطی صمیمانه است؛ از زبانی استفاده کنید که بازتاب اهداف شما باشد. این کار عمق و شخصیت بیشتری به برند شما می‌بخشد، به آن جان می‌دهد و می‌گذارد با دنیای بیرون صحبت کند. ضمنا لحنی که دوست دارید به واسطه‌ی آن با جهان ارتباط برقرار کنید را هم مشخص کنید.

 

 


 نکات مفید در ساخت برند‌بوک

برند بوک را براساس نیاز خود ساده یا باجزئیات بسازید. روی چیزهایی تاکید کنید که بیشترین اهمیت را برای شما دارد مثلا شاید برای برند شما فونت به اندازه‌ی طرح رنگ اهمیت نداشته‌باشد. مطمئنا هرچه به جزئیات بیشتر بپردازید راهنمای بهتری خواهید داشت. اما گنجاندن همه‌چیز در برندبوک غیرممکن است. بیشترین توجه به جزئیات را در مورد مسائلی داشته‌باشید که بیشترین اهمیت را دارند.

جزئیات فنی طرح را درج کنید تا طراحان جدید و قدیمی بتوانند در صورت لزوم به آن رجوع کنند. این بخشی است که بهتر است برایش زمان و وقت کافی بگذارید چون نه تنها کار کارمندان را آسان‌تر می‌کند بلکه این امکان را فراهم می‌کند تا لوگوها، آیکن‌ها و رنگ‌های یکدستی داشته‌باشید.

 

 

 سخن پایانی

راهنمای برند یا برند‌بوک صرفا چند وررق کاغذ یا نسخه‌ی الکترونیکی برند نیست. بیش از هرچیز دیگری برند بوک روح شرکت و هسته‌ی وجودی آن است. اگر تازه شروع به کار کرده‌اید شاید فکر کردن به راهنمای برند گیج‌کننده و سخت به نظر برسد اما از یاد نبرید که برند بوک می‌تواند به همان اندازه که می‌خواهید پیچیده و پر از جزئیات یا خیلی ساده و مختصر باشد و فقط ویژگی‎‌هایی که ضروری می‌دانید را در بر بگیرد.

در هنگام ایجاد راهنمای هویت برند دقت کنید هر دو عنصر فنی و ارتباطی را در بر داشته‌باشد. به خاطر داشته‌باشید که همه‌ی آن‌ها با یکدیگر سازگار باشند تا هویت برند منسجمی داشته‌باشید که مشتریان بتوانند با آن ارتباط برقرار کرده و در نتیجه به آن وفادار بمانند.

 

 

فرم سفارش

 

ارتباط با ما در واتساپ

 

تماس با ما

 

 

جهت اطلاع از دوره های آموزشی تهران مُدا تماس بگیرید.

 

 

    

 

 

جهت اطلاع از دوره های آموزشی تهران مُدا تماس بگیرید.

 

ارتباط با ما در واتساپ

 

تماس با ما

 

فرم سفارش

 

 

    

 

 

مجله ای تخصصی و آموزشی برای دوست داران دنیای مُد و زیبایی

تهران مُدا در شبکه های اجتماعی:

 

               

 

 

   مجله ای تخصصی و آموزشی برای دوست داران دنیای مُد و زیبایی

 

تهران مُدا در شبکه های اجتماعی:

 

               

 

 نمادها و درگاه ها

logo-samandehi

 

کالای شما به سبد خریدتان اضافه شد

تعداد