چگونه طراح لباس شویم؟
طراحی لباس یکی از مشاغل پرطرفدار در دنیا است. شما به عنوان یک طراح لباس میتوانید درآمد بالایی از طریق فعالیت در صنعت مد داشته باشید. این شغل برای افرادی که عاشق دنیای مد، طراحی و خلق طرح های جدید هستند میتواند مناسب باشد.
اگر در حال خواندن این مقاله هستید، احتمالا این سوال برایتان پیش آمده که چگونه میتوانید طراح لباس شوید و برای طراح لباس شدن از کجا باید شروع کنید یا برای طراح لباس شدن به چه مهارتهایی نیاز دارد و یک طراح لباس در صنعت مد و پوشاک چه وظایفی دارد.
در این مقاله از مجله مد تهران مدا همه چیز درباره طراحی لباس و طراح لباس شدن را برایتان میگوییم. همراه ما باشید.
آنچه در این مقاله می خوانیم
1. طراحی لباس چیست؟ طراح لباس کیست؟
2. تفاوت طراحی لباس و طراحی مد
3. یک طراح لباس چه وظایفی دارد
4. رشته طراحی لباس در دانشگاه
5. چگونه بدون دانشگاه طراح لباس شویم
6. چگونه در خانه طراح لباس شویم
7. درآمد طراح لباس
8. انواع طراح مد
9. مشاغل مربوط به رشته طراحی لباس
10 . برای طراح لباس شدن از کجا شروع کنم
طراحی لباس چیست و طراح لباس کیست؟
طراحی لباس یعنی ایده پردازی و طراحی لباس و انواع اکسسوری در سبکهای مختلف. طرح هایی که میتواند با هدف فروش در سطوح مختلف بازار و صنعت مد برای سلایق مختلف طراحی شدهباشد. یک طراح لباس در عین حال که نوآوری و خلاقیت در طراحی لباس را در نظر میگیرد باید هوش کسب و کاری هم داشته باشد تا در نهایت بتواند محصولاتی طراحی کند که برای بازار و مشتری هدف مورد نظر مناسب باشد.
طراحی لباس در عین حال شکلی از هنر است که به خلق و طراحی انواع لباس و اکسسوری اختصاص پیدا میکند.
تفاوت طراحی لباس و طراحی مد
طراحان مد و طراحان لباس نقاط مشترک زیادی دارند. هدف آنها تقریبا یکی است یعنی طراحی پوشیدنی. با این حال تفاوتهایی در روش کار این دو وجود دارد. به طور کلی طراحان لباس معمولا لباسهای روزمره و کاربردی برای موقعیتهای روزمره و گاهی رسمی طراحی میکنند. این لباسها لباسهایی نیستند که ما در هفتههای مد میبینیم. در بین لباسهایی که طراحان لباس، طراحی میکنند، لباسهای عجیب و غریب، مفهومی یا اوت کوتور جایی ندارند.
در مقابل طراحان مد در واقع پوشیدنیهایی خلق میکنند که جنبه هنری و عنصر خلاقیت در آنها بسیار مطرح است.
طراح لباس چه وظایفی دارد
یک طراح لباس چه وظایفی دارد
یک طراح لباس در فرآیندهای مختلفی در روند کالکشن سازی نقش دارد:
- مشارکت در پروسه طراحی از طراحی و به وجود آوردن کانسپت تا ارائه طرحهای نهایی برای تولید.
- تحقیقات بازار، تحقیق درباره ترندها، پارچههای جدید و استفاده از آنها در طراحی لباس.
- ارائه طرحهای اولیه و انجام اصلاحات مورد نیاز روی طرح ها.
- انتخاب پارچه و ملزومات مناسب برای طرحهای کالکشن.
- معماری کالکشن و چیدمان مدلهای کالکشن لباس.
- طراحی فنی محصولات و طراحی فرم شناسنامه لباسها.
- شرکت در جلسات نمونه گیری محصولات.
-بازدید از نمایشگاههای پوشاک و پارچه.
طراحان لباس دائما در تلاشند تا محصولاتی متمایز و در عین حال مورد نیاز مشتریان به بازار عرضه کنند. آنها دائما در جریان ترندهای جدید فشن هستند. ممکن است برای تحقیقات بیشتر به نقاط مختلف دنیا سفر کرده و در نمایشگاهها و رویدادهای بینالمللی پوشاک و پارچه شرکت کنند.
یک طراح لباس ممکن است یک کالکشن لباس را برای یک فصل، پیرامون یک موضوع یا تم طراحی و ارائه کند یا به عنوان یک طراح لباس صحنه در شاخه طراحی لباس تئاتر یا سینما فعالیت داشتهباشد. همچنین یک طراح لباس به عنوان یک طراح لباس شخصی میتواند به عنوان طراح لباس بازیگران یا طراح لباس هنرمندان به صورت اختصاصی فعالیت کند.
رشته طراحی لباس در دانشگاه
رشته طراحی لباس در دانشگاه
برای ورود به شاخه طراحی لباس، میتوانید در رشته طراحی لباس در دانشگاههای مختلفی که این رشته در آنها تدریس میشود تحصیل کنید. در ایران، رشته طراحی لباس در مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد در دانشگاهها ارائه میشود. در طول دوران تحصیل در دانشگاه شما با پروسه طراحی لباس از جنبههای مختلف آشنا میشوید. واحدهای طراحی و مبانی رنگ و هنرهای تجسمی از سرفصلهای این رشته در دانشگاه هستند. همچنین در طول دوران تحصیل در رشته طراحی لباس با الگوسازی، دوخت و مولاژ آشنا میشوید و طراحی لباس با نرمافزارهایی مثل فتوشاپ، ایلستریتور و ... را میآموزید. تاریخ هنر و پوشاک میخوانید و با نوع پوشش در دوران مختلف تاریخی آشنا میشوید.
چگونه بدون دانشگاه طراح لباس شویم
یک طراح لباس ممکن است مسیر خود را از تحصیل در این رشته در دانشگاه شروع کند اما بدون داشتن مدرک دانشگاهی طراحی لباس هم میتوانید طراح لباس شوید. برای موفق شدن در شاخه طراحی لباس باید به طور مستقل مهارتهای لازم برای فعالیت در این حوزه را یاد بگیرید. میتوانید در دوره های مختلف آموزشی طراحی لباس شرکت کنید. یک پرتفولیو و رزومه حرفهای برای خود درست کنید و وارد بازار کار شوید.
طراحی لباس بدون دانشگاه
شروع به اسکچ زدن و ایده پردازی کنید. مهارت الگوسازی و دوخت را یاد بگیرید. در صورت امکان مدتی را در مجموعههای مختلف کارآموزی کنید و درباره برندهای مختلف صنعت پوشاک مطالعه کنید.
این را در نظر داشته باشید که موفقیت در این شاخه نیازمند ارتباط سازی و ارائه نمونه کار خوب است. در نهایت ارائه مدرک تحصیلی به خصوص مدرک تحصیلی مرتبط (در این خصوص، رشته های شاخه هنر) برای استخدام شما در یک مجموعه یک نکته مثبت در نظر گرفته میشود. در کنار مدرک تحصیلی، مهارتهای شما در این حوز هم شانس استخدام به عنوان طراح لباس در صنعت مد را بالا میبرد. بنابراین اگر امکان تحصیل در دانشگاه را دارید، حتما این موضوع را در الویت خود بگذارید.
چگونه در خانه طراح لباس شویم
این روزها به واسطه وجود فضای مجازی و دسترسی به اینترنت، میتوانید از طریق شرکت در دورههای آموزشی آنلاین و آفلاین، مهارتهای لازم برای طراح لباس شدن را از خانه و پشت لپتاپ یا تلفن همراه خود یاد بگیرید. کافیست در اینترنت مهارت مورد نظر خود را جستجو کنید تا بتوانید دوره مورد نظر خود را پیدا کنید. یکی از مزیتهای دورههای مجازی این است که هزینههای مختلف از جمله هزینههای رفتوآمد را کاهش میدهد و همینطور در زمان شما صرفهجویی میشود. در کنار شرکت در دورههای آموزشی میتوانید به صورت خودخوان دانش خود را در حوزه طراحی لباس از طریق منابع مختلفی که در اینترنت در دسترس است بالا ببرید.
کتابهای مختلفی نیز در این زمینه در بازار وجود دارد که میتوانید تهیه و مطالعه کنید.
وبینار چگونه طراح لباس شویم ثبت نام
درآمد طراح لباس
طراحی لباس یکی از مشاغلی است که میتوانید درآمد خوبی از آن کسب کنید. بسته به اینکه در چه شاخهای و به چه صورت در این حوزه فعالیت میکنید و همچنین میزان تجربه و مهارت شما در طراحی لباس، درآمدتان نیز میتواند متغیر باشد.
به عنوان یک طراح لباس میتوانید به طرق مختلف در صنعت مد فعالیت داشته باشید:
- میتوانید برند شخصی خود را داشته باشید و به عنوان یک طراح لباس مستقل در این شاخه فعالیت کنید.
- میتوانید به عنوان یک طراح لباس فریلنسر، به صورت پروژهای با مجموعههای پوشاک همکاری داشتهباشید.
- میتوانید به عنوان یک طراح لباس، مزون شخصی خود را راهاندازی کنید و به عنوان طراح لباس شخصی برای مشتریان لباس طراحی کنید یا برای هر فصل کالکشن طراحی کنید و به فروش برسانید.
- میتوانید به عنوان یک طراح لباس در مجموعههای پوشاک اعم از برندهای پوشاک، مزونها، تولیدیها و کارخانجات پوشاک مشغول به کار شوید.
درآمد طراحی لباس
انواع طراح مد
طراحان مد و لباس بر اساس علاقه و تخصصی که دارند میتوانند در شاخه های مختلف صنعت مد فعالیت کنند.
طراح مد و پوشاک:
به عنوان یک طراح مد ولباس شما به طراحی لباس و اکسسوری در سبک های مختلف با توجه به نیاز بازار می پردازید. مشتریهای هدف شما میتوانند در سطوح مختلف اجتماعی و با توان مالی مختلف باشند. از افراد عادی گرفته تا سلبریتی ها و هنرمندان مشهور.
طراح لباس صحنه:
شما به عنوان طراح لباس صحنه، به عنوان طراح لباس برای فیلمها، سریالهای تلویزیونی، برنامه های تلویزیونی و تئاتر طراحی لباس و اکسسوری انجام میدهید.
طراح کفش:
طراحان کفش به طراحی کفش در حوزههای مختلف میپردازند و میتوانند به صورت مستقل یا با برندهای کفش و برندهای مد در زمینه طراحی کفشهای ورزشی، کفشهای رسمی، نیمهرسمی و غیره فعالیت کنند.
طراح جواهر:
طراحان جواهر تلاش می کنند تا طرح های نوآورانه و متفاوت در شاخه جواهرات را طراحی و ارائه کنند. طرحهایی که درعین زیبایی مطابق با نیاز بازار باشند.
مشاغل طراحی لباس
مشاغل مربوط به رشته طراحی لباس
مشاغل مرتبطی در صنعت پوشاک وجود دارند که شما میتوانید با مهارتهایی که یک طراح لباس دارد در این موقعیتها مشغول به کار شوید و کسب درآمد کنید که برخی از این مشاغل را در لیست زیر میتوانید ببینید:
- دستیار مدیر خلاقیت
- الگوساز و نمونه دوز
- خریدار مد Fashion Buyer
- فشن مرچندایزر
- مدیر خلاقیت
- مدیر طراحی
- مدیر هنری
- طراح پارچه و چاپ
- ویژوال مرچندایزر
- استایلیست
برای طراح لباس شدن از کجا شروع کنم
برای طراح لباس شدن به مهارتهای مختلف نیاز دارید و نیاز دارید این مهارتها را به طرق مختلف کسب کنید و قدم به قدم پیش بروید.
بخشی از مهارتهای یک طراح لباس عبارتند از:
1. خلاقیت: توانایی ایده پردازی و تبدیل ایدهها به طرح لباس
2. هوش کسب و کاری: یک طراح لباس باید در زمینه کسب و کار و شناخت نیاز بازار دانش داشته باشد تا بتواند لباسهایی طراحی کند که هم با هویت برند هماهنگی داشتهباشد و هم نیاز مشتری را برطرف کند.
3. مهارت الگوسازی و دوخت: یک طراح لباس باید به الگوسازی و دوخت آشنایی داشته باشد تا بتواند از اجرایی بودن طرح خود اطمینان حاصل کند و همچنین بتواند ارتباط خوبی با بخش تولید و الگوسازان برقرار کند تا در نهایت طرح لباس همانطور که مد نظرش است اجرا و تولید شود.
مهارتهای طراح لباس
4. مهارت طراحی: یک طراح لباس باید بتواند ایدههای مودر نظر خود را از طریق اسکچ یا طراحی سریع منتقل کند و اصلاحات مورد نظر را روی طرح لباس انجام دهد. همچنین یک طراح لباس باید بتواند طرح فنی یک لباس را در محیط نرم افزار یا به صورت دستی روی کاغذ بکشد.
5. کار گروهی و ارتباط بین فردی: یک طراح لباس حرفهای باید بتواند با اعضای تیم ارتباط موثری برقرار کند و توانایی کار تیمی وگروهی را داشته باشد تا درنهایت یک کالکشن لباس با موفقیت طراحی و به بازار عرضه شود.
6. پارچهشناسی: برای ارائه یک طرح لباس موفق باید خصوصیات پارچه های مختلف را به عنوان یک طراح لباس بشناسید تا بتوانید پارچه مناسبی را برای طرح لباس خود انتخاب کنید و همچنین پارچه های مناسبی را با یکدیگر ترکیب کنید.
7. شناخت رنگها: دانش رنگشناسی به شما کمک میکند تا موقع طراحی لباس و کالکشن بندی، رنگهای مناسبی را در کنار هم به کار ببرید. همچنین شناخت خصوصیات رنگها به شما کمک میکند تا از طریق لباسهایی که طراحی میکنید حس و حال مورد نظر خود را به مخاطب انتقال دهید.