تاریخچه شلوار جین
واژۀ جین از ریشۀ فرانسوی به معنای آبی گرفته شده است، آبی از جنوا که شهری در نام یک شهر در کشور ایتالیا است. این شهر به پارچههای مخمل مشهور بود که در اواخر قرن هجدهم از این شهر پارچههای جین توسط یک تاجر به نام لوی اشتراووس به آمریکا برده میشود. در آن دوره در آمریکا کارگران از زود پاره شدن شلوار خود ناراضی بودند که این تاجر شلوارهای دوخته شده از پارچههای جین بسیار مرد استقبال قرار میگیرند.
پس از گذشت چند دهه که فقط شلوار جین میان کارگران استفاده میشد، در دهۀ سوم از قرن بیستم، این شلوار در فیلمهای ساخته شده توسط هالیوود نیز مورد استفاده قرار گرفت، این اتفاق موجب میشود تا شلوار جین به محبوبیت بینظیری برسد.
از شلوار جین در جنگ جهانی دوم نیز توسط سربازهای آمریکایی استفاده میشد. پس از اتمام جنگ جهانی دوم شرکتهای مختلفی از جمله LEE و WRANGLER شروع به تولید وسیع شلوار جین کردند. همچنین پوشیدن شلوار جین توسط هنرپیشههای مطرح هالیوود مانند مرلین مونرو، مارلون براندو و جیمز دین الهامبخش هنرمندان استایلیست در دنیای مد و فشن بوده است.
رنگ های شلوار جین
رنگ های تولیدی برای شلوار جین در ابتدا آبی و قهوهای بود که به علت کم رنگ شدن مدل قهوهای آن، از آنها استقبال نشد. دلیل دو رنگ بودن پارچۀ جین از رو و واروی آن این است که نخ مورد استفاده برای تار با مادهای به نام ایندیگو رنگ میشود و نخ پود آن سفید و بدون رنگ باقی میماند.
با توجه به محبوبیت بالای شلوار جین مدلها و طرحهای مختلفی به بازار عرضه شده است تا افراد بتوانند با استایلهای متنوعی از این شلوار استفاده کنند.
در ادامه به معرفی انواع مدل شلوار جین میپردازیم:
انواع شلوار جین زنانه
مدل چسبان یا اسکینی
استفاده از این شلوارها که با توجه به نام آنها نشان میدهد که به پا میچسبند و فرم پاها را به خوبی به نمایش میگذارند، این مدل شلوار جین با استایلهای مختلف ست میشود و طرفداران زیادی دارد. این مدل در برشهای متفاوت ارائه میشود و بافت پارچه بسیار کشسان است تا به راحتی مورد استفاده قرار بگیرد.
شلوار جین راسته زنانه
این مدل از بالا تا پایین به صورت راسته و بدون برش میباشد. در این مدل برخلاف مدل معولی شلوار جین، قد آن تا بالای قوزک پا قرار میگیرد که حالت اسپرت آن بیشتر میشود.
مدل بوی فرند
این مدل شلوار جین در ابتدا توسط مرلین مونرو مورد استفاده قرار گرفت. مدل کلاسیک شلوار جین برای خانمها تا قبل از آن بهصورت تنگ و چسبان بود اما این مدل شلوار جین ظاهر گشادتر و راحتتری داشت، بهطوری که احساس میشد فرد شلوار شخص دیگری را بر تن کره که برای او بزرگ است.
مدل گرل فرند
این مدل شلوار جین در حقیقت نوع ظریفتر و زنانهتر شلوار بوی فرند میباشد، در اصل برای افرادی که مدل شلوار بوی فرند برای آنها بیش از اندازه گشاد و اورسایز است، انتخاب این مدل که در قسمت بالا تنگتر و در قسمت پاها کمی گشادتر دوخته شده بسیار مناسب است.
مدل بوت کات یا پاچه گشاد
در این مدل قسمت بالا چشبان و در قسمت پاها از زانو به پایین شلوار حالت گشادتری پیدا میکند. در دهههای 60 و 70 میلادی این مدلها بسیار مورد توجه بودهاند. این مدل برای استفاده با بوت و چکمه طراحی شده که به افراد ظاهر بلندتری میدهد و کفش پاشنه بلند آن را زیباتر نشان میدهد.
مدل زاپ دار یا زخمی
اخیرا این مدل بسیار مورد توجه مردم و استالیستها بوده است. زاپ همان ریشه ریشه بودن و یا پارگی در قسمتهای مختلف شلوار است که جذابیت بصری بسیاری به شلوار میدهد. این مدل در میان جوانان بسیار پرطرفدار است و انواع مختلفی از آن وجود دارد.
مدل مام استایل
این مدل بیشتر برای استفادۀ مادران و راحتی آنها طراحی شد که در بسیاری از استایلهای مد شده توسط جوانان نیز کاربرد دارد. این مدل دارای کمر گشاد و فاق بلند است و انحنای کمر را بیشتر نشان میدهد و در قسمت پاها نیز آزاد است. این مدل معمولا با تیشرت کوتاه پوشیده میشود تا قسمت کمر آن نیز در نمایش باشد.
مدل لوله تفنگی
این مدل هم مانند مدل چسبان بسیار تنگ است و تفاوت آن در این است که قسمت زانو به پایین بیشتر تنگ میشود و در قسمت کمر آن نسبت به مدل چسبان آزادی بیشتری وجود دارد.
مدل پاکتی
این مدل از مدلهای محبوب میباشد که در قسمت پایین پاچه کمی تا خورده و دوخته شده است. استفاده از این مدل در استایلها بسیار محبوب است و با انواع کفش و تیپها ست میشود و زیبایی خاصی دارد.
مدل سیگاری
این مدل در قسمت کمر و بالا جذب و از قسمت ران تا پایین آزادتر است. قد این مدل حدود 2 تا 5 سانت کوتاهتر است و برای استفاده با انواع کفش دخترانه مناسب است.
راهنمای استایل با شلوار جین
استفاده از شلوار جین در جنسها و رنگهای مختلفی انجام میشود. یکی از مهمترین مباحث این است که بهترین استایل با شلوار جین چیست؟
مانند بسیاری از استایلهای دیگر، در استفاده از شلوار جین نیز باید رنگها را مورد توجه قرار دهیم. هر رنگ، رنگ مکمل خود را دارد که برای این منظور و داشتن استایل بهتر لازم است افراد با مبحث رنگها آشنایی داشته باشند تا برای مدل و رنگ شلوار جین بتوانند استایل مناسبی ایجاد کنند. از شلوار جین در استایلهای اسپرت، مجلسی و رسمی با توجه به مدل آنها استفاده میشود. رنگ مکمل و متناقض همچنین استفاده از رنگها خنثی درکنار شلوار جین برای ست کردن توصیه میشود.