اگر در اینترنت جستجو کنید شاید اطلاعات دقیقی از مسیر تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر موفق وجود نداشتهباشد. در ظاهر کار بسیاری از فشن بلاگرها و اینفلوئنسرها بسیار ساده به نظر میرسد اما باید به این نکته توجه کنید که تولید محتوای حرفهای درباره فشن، زیبایی و آرایش در واقع میتواند کاری بسیار زمانبر باشد که نیاز به تلاش و دانش زیادی دارد. با توجه به این موضوع که در چند سال گذشته بازار کار فشن بلاگرها و اینفلوئنسر ها به میزان زیادی گسترده شدهاست، خبر خوب اینکه هنوز فضا برای رشد شما به عنوان یک فشن بلاگر و یا اینفلوئنسر باز است.
شاید اگر در ابتدای راه باشید این سوالها برایتان پیشآمده باشد که:
اینفلوئنسر به چه معناست؟ اینفلوئنسرها چه کسانی هستند؟ چگونه یک اینفلوئنسر موفق شوید؟ کسب درآمد یک اینفلوئنسر از کجاست؟
اگر دنبال جواب این سوالها هستید، به این شغل علاقه دارید و میخواهید از این راه کسب درآمد کنید و به موفقیت برسید، در این مقاله همراه مجله تهرانمدا باشید.
اینفلوئنسر به چه معناست و اینفلوئنسرها چه کسانی هستند؟
واژه "Influence" به معنای تاثیرگذاری است و اینفلوئنسر "influencer" به معنی شخصی است که روی دنبالکنندگان خود تاثیرگذار است. اینفلوئنسرها افرادی شناخته شده در جامعه هستند که در شبکههای اجتماعی مختلف تولید محتوا میکنند و حضور دارند. ممکن است تعداد دنبالکنندگان آنها در هر شبکه اجتماعی متفاوت باشد. مرسومترین شبکههای اجتماعی که اینفلوئنسرها در آنها فعالیت میکنند عبارتند از: Youtube, Tiktok, Instagram و Facebook.
یک اینفلوئنسر ممکن است در یک یا چند شاخه مختلف به صورت تخصصی فعالیت داشته باشد. برای مثال یک اینفلوئنسر ممکن است تنها در حوزه فشن و استایل یا زیبایی و آرایش فعالیت داشته باشد و یک اینفلوئنسر ممکن است در تمام این شاخهها تولید محتوا انجام دهد.
یک اینفلوئنسر میتواند از طریق همکاری با برندها و مجموعههای مختلف و از طریق معرفی محصولات یا خدمات آنها و همچنین از طریق همکاری در کمپینهای تبلیغاتی کسب درآمد کند.
یک فشن اینفلوئنسر یا اینفلوینسر مُد به مخاطبان خود پیشنهاد خرید لباسهای مختلف میدهد و نکات استایل ارائه میدهد. هر اینفلوئنسر ممکن است استایل منحصر به فرد خود را داشته باشد و در حقیقت سلیقه خاص خود را در فشن داشته باشد و همین موضوع است که باعث میشود طرفداران زیادی پیدا کند. همیشه افرادی هستند که عاشق استایل و سلیقه شما در مد خواهند شد.
نکته مهمی که در اینجا وجود دارد این است که این کار باید از طریق روش های خلاقانه مختلف انجام بگیرد و باید حرفه ای باشد چرا که از این این طریق است که یک اینفلوئنسر میتواند به مخاطبان خود یک ارزش ارائه دهد و اعتمادسازی ایجاد کند.
چگونه به یک اینفلوئنسر مد تبدیل شویم؟
۱. پلتفرم یا پلتفرم های مورد نظر خود را برای تولید محتوا انتخاب کنید.
برای تبدیل شدن به یک اینفلوئنسر مد باید ابتدا انتخاب کنید که در کدام شبکه های اجتماعی میخواهید فعالیت داشتهباشید.
میخواهید یک کانال یوتیوب داشته باشید یا صفحه ای در اینستاگرام. میخواهید در تیکتاک ویدیو درست کنید یا فعالیت خود را از یک وبلاگ شروع کنید.
نوع محتوا در هرکدام از این شبکه های اجتماعی متفاوت است. پیشنهاد میکنیم برای انتخاب بهتر به این موضوع فکر کنید که با تولید چه نوع محتوایی راحت تر هستید. آیا دوست دارید جلوی دوربین بیایید و صحبت کنید یا با انتشار عکس از خودتان یا محصولاتی که میخواهید به مخاطب معرفی کنید راحت تر هستید. آیا به درست کردن ویدیوهای ترندی در تیک تاک علاقهمند هستید یا به نوشتن بلاگ در یک وبلاگ بیشتر علاقه دارید.
میتوانید فعالیت خود را به عنوان یک اینفلوئنسر از یکی از این پلتفرمها شروع کنید و بعد از چند وقت پلتفرمهی دیگر را هم به حیطه فعالیت خود اضافه کنید.
۲. مخاطب هدف خود را مشخص کنید
این موضوع ممکن است در ابتدا کمی سخت یا گیج کننده به نظر برسد. تعین مخاطب هدف به زبان ساده یعنی اینکه قرار است محتوای شما برای چه افرادی با چه علایق و ویژگیهایی جذاب باشد. البته این به این معنا نیست که برای مثال اگر شما یک اینفلوئنسر مد هستید، نمیتوانید درباره نکات آرایشی بگویید. مخاطبان شما در درجه اول به خود شما، سبک زندگی شما و علایق شما جذب میشوند و دوست دارند درباره همه چیز بدانند.
تعریف مخاطب هدف به شما به عنوان یک فشن اینفلوئنسر کمک میکند که بدانید حیطه اصلی موضوعاتی که درباره آنها تولید محتوا میکنید چه چیزهایی باشد و در مرحله بعد به شما کمک میکند که بدانید با چه لحنی قرار است با مخاطب خود ارتباط برقرار کنید. پیشنهاد میکنیم بیشتر از اینکه به ویژگیهای آماری مخاطب هدف فکرکنید به نوع شخصیت و سبک زندگی افرادی که میخواهید با آنها صحبت کنید فکر کنید. قرار است به این افراد چه ارزشی بدهید. در چه موضوعاتی به آنها کمک کنید و برایشان انگیزه بخش باشید. برای مثال اگر در صفحه یا کانال خود پیشنهاد استایل میدهید، این پیشنهاد استایل قرار است به چه افرادی با چه نوع سبک زندگی کمک کند. یکی از موضوعات مورد نظر شما همیشه باید این باشد که مخاطب خود را درک کنید و برای آنها ارزش قائل شوید. پشت تک تک اعدادی که در بخش فالوور یا دنبالکنندگان خود میبینید یک شخصیت واقعی وجود دارد.
مشخص کردن مخاطب هدف همچنین به موضوع درآمد شما مرتبط میشود. یکی از راه های درآمد یک اینفلوینسر همکاری با برندهای مختلف برای معرفی محصولات جدید و تبلیغات است. تعیین مخاطب هدف مشخص میکند کهکدام برندها در چه حوزه هایی میتوانند با شما همکاری داشته باشند. برای مثال ممکن است شما اینفلوئنسری باشید که در زمینه سلامت و ورزش فعالیت میکنید. مخاطبین شما افرادی هستند که به سلامت خود اهمیت میدهند و دنبال نکات سلامتی و سبک زندگی سالم هستند. ورزشکار هستند یا علاقه دارند ورزش کردن را به سبک زندگی خود وارد کنند. در این صورت برندهایی که در زمینه ارائه رژیم های غذایی یا برنامه های ورزشی فعالیت میکنند میتوانند با شما همکاری داشته باشند. با برندهای پوشاک ورزشی میتوانند از طریق شما محصولات جدید خود را معرفی کنند.
۳. به عنوان یک اینفلوئنسر، برای محتوای خود برنامهریزی کنید
وقتی میخواهید برای محتواهای خود برنامه ریزی کنید، این سه موضوع را در نظر بگیرید:
محتواهای شما باید برای مخاطب
ارزش ایجاد کند
سرگرم کننده باشد
به اطلاعات یا دانش آنها اضافه کند
برنامهریزی برای محتوا به یک اینفلوئنسر کمک میکند تا بتواند به صورت مستمر در شبکههای مجازی فعالیت داشتهباشد. فعالیت مستمر در شبکه های مجازی باعث بیشتر دیده شدن شما، جذب دنبال کنندهای جدید و اعتماد سازی و نزدیکی بیشتر با مخاطب میشود.
اگر در ابتدا ایدهای ندارید، میتوانید محتواهای اینفلوینسرهای دیگر را بررسی کنید یا از راهنماهای تقویم محتوا در اینترنت استفاده کنید.
این عبارات را میتوانید در اینترنت جستجو کنید:
Content schedule ideas for fashion influencers
Content ideas for influencers
میتوانید از قبل برای یک ماه آینده خود برنامه ریزی کنید و بعد برای تولید محتواهای مورد نظر وقت تعیین کنید. برای این کار ابزارهای مختلفی نظیر Google Calendar ، Notion و یا حتی برگههای اکسل میتوانند کاربردی باشند.
۴. به ابزار کار و بالا بردن مهارتهای خود اهمیت دهید
در ابتدای کار میتوانید فقط از طریق تلفن همراه خود و اپلیکیشنهای ادیت ویدیو و عکس محتواهای خود ویرایش و آماده کنید اما هرچه میزان دنبال کنندگان شما بالاتر می رود نیازمند این است که شما نیز محتوای حرفهای تری به آنها ارائه دهید. این موضوع همچنین در درآمد شما تاثیرگذار خواهد بود. هرچه نوع ارائه شما حرفهای تر باشد با برندهای مطرحتری میتوانید همکاری داشتهباشید. برای مثال ممکن است در ادامه نیاز باشد تا یک دوربین حرفهای برای خود تهیه کنید یا ویرایش محتواهای خود را در سیستم کامپیوتری و با استفاده از نرمافزارهای حرفهای انجام دهید. شاید تصمیم بگیرید عکاسی یا فیلمبرداری را با همکاری با یک تیم متخصص انجام دهید و تولید محتواهای ویدیویی یا تصویری خود را به دست آنها بسپارید.
۵. با اینفلوئنسرهای دیگر ارتباطسازی کنید
به یاد داشته باشید که یکی از اهداف شبکههای اجتماعی ارتباط افراد با یکدیگر است. از همان ابتدای فعالیت سعی کنید با اینفلوینسرهای دیگر که در حوزه کاری شما فعالیت دارند ارتباط بگیرید و شبکهسازی کنید. محتواهای یکدیگر را با مخاطبین خود به اشتراک بگذارید و از یکدیگر حمایت کنید. اینکار در نهایت به بیشتر دیده شدن و رشد شما نیز کمک میکند. میتوانید همکاریهای مشترک داشته باشید. برای مثال در اینستاگرام یک پست مشترک یا لایو بگذارید یا در یوتیوب یک ویدیو مشترک درست کنید و هرکدام در کانال خود منتشر کنید.
۶. به عنوان یک اینفلوئنسر حرفه ای، به روز باشید
سعی کنید همیشه مهارتهای خود را به روز نگه دارید. در زمینه پلتفرمی که در آن فعالیت دارید ویدیوهای آموزشی ببینید و یا دورههای آموزشی بگذرانید. الگوریتم شبکه اجتماعی که در آن فعالیت دارید را کاملا بشناسید و در جریان تغییرات آن باشید. اخبار حوزه فعالیت خود را پیگیری کنید و در جریان جدیدترین اتفاقات باشید و این اخبار را با مخاطبین خود به اشتراک بگذارید.