امروزه با پیشرفت هرچه بیشتر صنعت مد رشته طراحی لباس نیز بیشتر از قبل مورد توجه قرار گرفته است. رشته طراحی لباس یکی از رشتههای جذاب و پر طرفدار است که در بسیاری از شاخههای هنری و غیر هنر کاربرد دارد. به همین دلیل کسب درامد از طراحی لباس کار بسیار راحتی است. در حقیقت افرادی که به دنبال کسب درامد از طراحی لباس هستند به راحتی میتوانند از طراحی لباسهای مورد پسند هنرپیشههای سینما و تئاتر، مدلهای عکاسی و عروسی، سلبریتیها در مراسم خاص مانند اسکار یا گلدنگلاب، لباس کودک، مهماندار، پلیس و غیره درامد قابل توجهی را داشته باشند. در صورتی که میخواهید یک طراح لباس حرفهای شوید بهتر است به دنبال آموزش طراحی لباس با مدرک بین المللی باشید. افرادی که رشته طراحی لباس را به صورت حرفهای دنبال میکنند، با یادگیری اسکیس طراحی لباس و طراحی لباس مردانه و زنانه میتوانند موفقیت زیادی در این زمینه داشته باشند.
گام اول در طراحی لباس، شناسایی ابزارو اصول لازم در رشته طراحی لباس
در گذشته طراحی لباس با مداد و ابزارهای ساده انجام میشد اما امروزه با نرم افزارهای ویژه دیگر خبری از طراحی لباس با مداد نیست. انواع اسکیس طراحی لباس با نرم افزارهای گستردهای که در این زمینه وجود دارند، صنعت مد را درگیر خود کردهاند. در رشته طراحی لباس قبل از هر چیز لازم است که دربارهی کشیدن و طراحی لباس زنانه و مردانه آموزشهای لازم را ببینید. سبکهای مختلف طراحی لباس وجود دارد و نکتهی مهم و قابل توجه این است که لازم نیست حتما از یکی از این سبکها پیروی کنید. همهی آنها را بررسی کنید و حتی میتوانید سبک مخصوص خودتان را طراحی کنید. خاصیت دنیای مد همین است که ایدههای جدید و طراحهای جدید جای طرحهای قبلی را میگیرند.
برای مطالعه بیشتر : چگونه طراح لباس شویم؟
گام دوم در رشته طراحی لباس، یادگیری خیاطی
تعجب نکنید، این یک اصل اولیه و اساسی است. یک طراح لباس باید آشنایی لازم را در زمینه خیاطی و همچنین اصول دوخت و دوز داشته باشید. به عنوان یک طراح باید بتوانید طرحی را که خودتان کشیدهاید به مرحله اجرا دربیاورید. حتی اگر قرار نباشد که شما طرح نهایی را خودتان بدوزید، باز هم باید اصول اولیه دوخت لباس را بدانید. بدینترتیب با دید و دانش بهتری میتوانید ایرادهای کار را بفهمید و برای بهتر و جذابتر کردن آن گام بردارید. دانستن امکاناتی که در طرح و ایده شما وجود دارد مهمترین بخش برای خلاقیت و ارائه ایدههای نوآورانه است.
گام سوم در رشته طراحی لباس، ایدههای جدید
در رشته طراحی لباس حرف اول را کسانی میزنند که ایدهای جدید برای ارائه داشته باشند. فرقی نمیکند که شما یک طراح لباس با سابقه هستید یا به تازگی وارد این شغل شدهاید. همیشه باید ایدهای جدید و حرفی نو برای گفتن داشته باشید. لازم به ذکر است امروزه در صنعت مد طراحی لباس ساده به شدت مورد استقبال قرار گرفته است و ترندهای جدید همگی از اصل سادگی پیروی میکنند. اگر میخواهید ایدهها و طرحهای خلاقانه و سرشار از نوآوری داشته باشید، باید تئوری دیزاین را بشناسید. اصول دیزاین در طراحی محصولات مختلف یکسان است. میتوانید آنها را با طراحی جواهرات (تعادل، حرکت، تاکید) بشناسید و در طراحی لباس به کار ببرید. خودتان را یه یادگرفتن اصول طراحی مُد محدود نکنید. حتی میتوانید در مورد تایپوگرافی بخوانید و ایدهها و آموزشهای لازم در مورد طراحی فشن را یاد بگیرید.
گام چهارم در رشته طراحی لباس، صنعت مد را بشناسید
در رشتهی طراحی لباس باید نیازهای جامعه روز و صنعت مد را بشناسید و خود را با آن هماهنگ کنید. برای مثال باید بدانید که رنگ ترند امسال چه رنگی است و در طرحهای خود از این رنگ استفاده کنید. اما این کافی نیست. یک طراح لباس حرفهای باید از صنعت مد جلوتر باشد. در حقیقت طرحی که شما امروز روی آن کار میکنید تا به مرحلهی اجرا برسد زمان میبرد و چه بسا شاید طرحی که بر اساس مد امروز طراحی میکنید تا زمانی که به مرحله تولید و عرضه میرسد از رونق افتاده باشد. طراحهای حرفهای و موفق همیشه چند قدم جلوتر و متفاوتتر فکر میکنند. میتوانید با بررسی فشن شوهای برندهای بزرگ در سراسر جهان از روند تغییران در صنعت مد اطلاع پیدا کنید. بررسی طراحی دیگر دیزانیرها در صنعت مد میتواند کمک زیادی به پیشرفت طرحها شما بکند.
اصول رشته طراحی لباس
رشته طراحی لباس شامل چهار اصل اصلی است که در دنیای مد با تغییر و تحویل در این چهار اصل مد تغییر میکند. این ﭼﻬﺎﺭ ﺍﺻﻞ ﯾﻌﻨﯽ ﺳﯿﻠﻮﺋﺖ Silhouette ﯾﺎ ﻓﺮﻡ، ﺟﺰﯾﯿﺎﺕ Detail، ﺑﺎﻓﺖ Texture ﻭ ﺭﻧﮓ Color دنیای لباس و طراحی را تشکیل میدهند.
۱- ﺳﯿﻠﻮﺋﺖ (Silhouette)
به استایل و فرم کلی لباس که در نگاه اول ببیننده را به خود جلب میکند ﺁﯾﺪ ﺳﯿﻠﻮﺋﺖ ﺑﺎ ﻓﺮﻡ ﮔﻔﺘﻪ ﻣﯽ ﺷﻮﺩ. ﭘﻨﺞ ﻧﻮﻉ ﺳﯿﻠﻮﺋﺖ ﻟﺒﺎﺱ ﻋﺒﺎﺭﺗﻨﺪ ﺍﺯ ﻓﺮﻡ ﺣﺮﻑ A، ﻓﺮﻡ ﺳﺎﻋﺖ ﺷﻨﯽ، ﻓﺮﻡ ﮔﻮﻩﺍی، ﻓﺮﻡ ﺍﺳﺘﻮﺍﻧﻪﺍﯼ ﻭ ﻓﺮﻡ ﭘﻒ ﺩﺍﺭ.
۲- ﺟﺰﯾﯿﺎﺕ (Detail)
جزئیات در حقیقت شامل مواردی همچون یقه لباس، نوع استین، نوع دکمه مورد استفاده و دیگر مواردی از این قبیل میشود. لازم به ذکر است که اکسسوریهایی مانند کمربند و دیگر موارد نیز در ردهی جزییات قرار میگیرند.
۳- ﺑﺎﻓﺖ (Texture)
بافت و جنس پارچه نیز در طرحی بسیار مهم است. ﻧﺮﻣﯽ ﻭ ﺯﺑﺮﯼ ﭘﺎﺭﭼﻪ، ﺳﺒﮏ ﻭ ﯾﺎ ﺳﻨﮕﯿﻦ ﺑﻮﺩﻥ ﺁﻥ میتواند تأثیر زیادی در ظاهر لباس و همچنین مناسبت آن با فصل داشته باشید. همچنین نوع دوخت پارچههای مختلف با یکدیگر متفاوت است.
۴- ﺭﻧﮓ (Color)
رنگ بخش مهمی از طراحی لباس را تشکیل میدهد و حتی شاید برای بسیاری از مردم اولین چیزی که در طراحی لباس به چشم بیاید رنگ است. مجموعه رنگها در طراحی لباس به عامل بسیاری وابسته است. یکی از این عوامل فصل است. پالتت رنگی که طراحان مد برای فصلهای مختلف مورد استفاده قرار میدهند متفاوت است. علاوه بر انتخاب رنگ، شدت و تیرگی و یا کمرنگ بودن آن نیز از عوامل مهمی در رشته طراحی لباس هستند.